De kortste weg naar werk

Werk is belangrijk want u kunt hiermee zelf uw inkomen verdienen. Daarnaast geeft het u de kans persoonlijk te groeien en iets bij te dragen aan de maatschappij.

Wij verwachten daarom dat u er alles aan doet om betaald werk te vinden.

De medewerkers van de afdeling Werk hebben contacten met werkgevers en zijn goed op de hoogte van wat speelt op de arbeidsmarkt.
Zij staan voor u klaar om u te ondersteunen bij het vinden van werk.

Na uw aanmelding krijgt u een afspraak voor een werkgesprek. Dit gesprek is verplicht.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie krijgt u na het werkgesprek een afspraak voor de workshop ‘Aan het werk & Rechten en plichten’.

Trajectbegeleiders

U vindt makkelijker werk als u werkervaring heeft. Heeft u extra werkervaring nodig? Dan krijgt u een gesprek met een van onze trajectbegeleiders.
Deze kijkt samen met u wat u nodig heeft. De werkervaring kunt u op verschillende manieren opdoen. Bijvoorbeeld binnen ons werkbedrijf.

De afspraken die u maakt met de trajectbegeleider leggen wij vast in een plan van aanpak.

Een traject duurt zo lang als het nodig is, maar zo kort als het kan.

Het vinden van betaald werk is altijd het doel.

Matchers

De matcher zoekt samen met u naar een betaalde baan.

U krijgt advies bij het maken van een goed CV. Daarnaast krijgt u tips waar u vacatures kunt vinden en nemen zij uw sollicitatieactiviteiten met u door.
De matcher stelt u ook voor op vacatures die wij van bedrijven hebben. 
Zij kennen de bedrijven goed en weten zo ook goed welke vacature bij u past.

 

 

Participatiepunt

Als u niet kunt werken, is het belangrijk dat u mee blijft doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld door iets nuttigs te doen in uw buurt of wijk en zo iets voor anderen te betekenen.

Voor het vinden van vrijwilligerswerk kunt u ondersteuning krijgen van onze medewerkers van het Participatiepunt.Dit vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar betaald werk.

Als u betaald werk kunt vinden gaat dat altijd voor vrijwilligerswerk.

Jobcoaches

De jobcoach zorgt dat een medewerker met een arbeidsbeperking optimaal kan werken. Bij Orionis Walcheren krijgen medewerkers die gedetacheerd zijn een Jobcoach.

Deze is aanspreekpunt voor de medewerker en voor de werkgever.