Werken aan werk

Bij de afdeling Werk zijn we er voor alle inwoners van Walcheren met een bijstandsuitkering die het nog niet zelf lukt om een baan te vinden. Dat kunnen jongeren zijn, mensen met een arbeidsbeperking of statushouders. Maar ook mensen die nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken om zelf werk te vinden en daarmee een eigen inkomen te hebben.  

We starten met de uitkeringsintake en kijken vanaf dat moment gelijk welke mogelijkheden er zijn. Samen met de klant gaan we aan de slag met leerdoelen voor het vinden van werk. Soms is een korte training genoeg. Maar als het nodig is, hebben we ook verschillende ontwikkeltrajecten bij ons eigen Werkleerbedrijf. Daarnaast hebben we diverse partners buiten Orionis Walcheren waar we goed mee samenwerken.

Klanten die klaar zijn om te werken, helpen we bij solliciteren en brengen we in contact met werkgevers in de regio. En heeft de klant een baan gevonden? Dan kunnen we met onze kennis en ervaring zowel de werkgever als de klant ondersteunen, zodat de baan een succes blijft.