Orionis Walcheren begeleidt medewerkers met een arbeidsbeperking naar een plekje op de arbeidsmarkt. Verpakken, monteren of gasten bedienen in uw restaurant: u merkt al snel de waarde voor uw onderneming. Daarnaast draagt u een steentje bij aan een maatschappij waar iedereen de kans krijgt om mee te doen op de arbeidsmarkt. Win-win!

Wat is detachering?

Betrouwbaar, breed inzetbaar en precies. Zo kunnen we onze werknemers het best omschrijven. Door hun indicatie voor een beschutte werkplek (wsw/ bw), zijn zij in dienst bij Orionis Walcheren. Wij zijn dus hun officiële werkgever. Orionis Walcheren detacheert een aantal van haar medewerkers naar opdrachtgevers. Aangezien u als opdrachtgever geen werkgever bent, heeft u een minimaal bedrijfsrisico. U betaalt een vast uurtarief voor de uren dat de medewerker bij u werkt. Ziekte en vrije dagen komen voor onze rekening.

Hoe werkt het?

Wanneer u interesse heeft om onze medewerkers in te zetten voor werkzaamheden in uw organisatie, neemt u contact op. We nemen de opdracht door en kijken of er een match is met onze medewerkers. Op basis van de opdracht zoeken we een medewerker die bij de opdracht past, daarbij houden we rekening met de belastbaarheid. Op de werkplek wordt de medewerker begeleid door een van onze jobcoaches. Ook adviseren zij u als opdrachtgever, om te komen tot een geslaagde samenwerking voor alle partijen.

Is mijn organisatie geschikt?

Onze medewerkers werken heel precies, zijn ontzettend gemotiveerd en kunnen qua werk- en denkniveau prima mee. Veelal komen ze het beste tot hun recht in een gestructureerde werkomgeving met een vast dagritme. Structuur, duidelijkheid en weinig prikkels geven hen een veilig gevoel. Heeft u taken en processen die passend zijn, of is het mogelijk om dat met wat aanpassingen te realiseren? Neem gerust contact op, we kijken graag met u mee naar de mogelijkheden!

Medewerker aan het woord

Franklin, sinds 2021 gedetacheerd bij Agilent Technologies in Middelburg:

“Honderdduizend keer per dag zeg ik dat ik het naar mijn zin heb. De baas komt soms even bij me zitten. Hij zegt dan: ‘ik zie dat je het leuk vindt en we zijn ontzettend tevreden met je’. Dat is mijn trots. Bij Orionis Walcheren riep ik al heel lang dat ik gedetacheerd wilde worden. Ik werk hier met 5 collega’s van Orionis Walcheren, we vullen bakken aan met filters. Ik lever elke dag op tijd en loop nooit achter. Als je langzaam bent, ga je het nooit redden. Ik mag overal komen en krijg de vrije hand. Over 1 of 2 jaar krijg ik misschien wel de kans om aan de machine te zitten. Ik wil laten zien: dit wil ik en hier wil ik mee verder.”

Opdrachtgever aan het woord

Ronald Feleus, productiemanager Agilent Technologies:
“Mensen op de juiste plaats, dat geeft positieve energie. Onze collega’s van Orionis Walcheren houden van repeterend werk, zoals inpakken en monteren. Dat helpt ons enorm, het geeft verlichting. Ze zijn betrouwbaar, vrolijk, trots op hun werk en werken hard. Die positiviteit straalt af op iedereen die met hen samenwerkt. Als je handen tekort komt binnen je bedrijf, raad ik aan om ook werknemers van Orionis Walcheren aan je team toe te voegen. Kijk gewoon eens hoe het gaat. Wij vinden het fantastisch werken.”

Contact

Bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem dan op werkdagen contact op met Renate Krijnen, tel. +316 29 635 148 of stuur een e-mail naar ons bedrijfsbureau.