De ZBBUZZ

dinsdag 1 september 2020

Hoe zet je foto’s van je telefoon op je laptop? Hoe activeer je je DigiD? Hoe kun je e-books downloaden? Waar kan iemand terecht die Nederlands wil leren? Met deze en andere vragen ben je welkom in de ZBBUZZ, de bus van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland die iedere maand de dorpen in de gemeente Veere en Noord-Beveland bezoekt.

 

De ZBBUZZ heeft 3 functies:

Informatiepunt Digitale Overheid
De ZBBUZZ is een informatiepunt bedoeld voor mensen die moeite hebben met het vinden van overheidsinformatie. Bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Medewerkers helpen je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. Zij vullen zelf geen formulieren in. Als blijkt dat de klant dit niet zelfstandig kan, dan verwijzen zij hem/haar door naar één van hun samenwerkingspartners, bijvoorbeeld de Sociale Cliëntenraad, Maatschappelijk Werk Walcheren of de Gemeente Noord-Beveland.

Digidesk
Je kunt vragen stellen over je smartphone, tablet, e-reader of laptop.
Bijvoorbeeld:
• hoe zet ik foto’s van mijn telefoon op mijn laptop?
• Hoe kan ik ebooks van de Online Bibliotheek downloaden?
Om goed geholpen te worden is het handig dat je je apparaat meeneemt naar de bus.

Taalhuisloket
In de ZBBUZZ kun je terecht als je beter Nederlands wil lezen, spreken en schrijven. De medewerkers weten waar je een taalcursus of een taalmaatje vindt. Ook kun je informatie krijgen als je als taalvrijwilliger aan de slag wil.

Klik hier om te kijken wanneer de ZBBUZZ waar te vinden is.

Deel dit artikel: