In sommige situaties kunt u als zelfstandig ondernemer bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als uw bedrijf financiële problemen heeft. U kunt zo de kosten van uw eigen levensonderhoud blijven betalen. In sommige gevallen kunt u ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf.

Welke mogelijkheden er voor u zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Ook als u betalingsproblemen en/of schulden heeft kunt u ondersteuning vragen bij Orionis Walcheren.

Voor meer informatie neemt u contact op met onze medewerkers. Zij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 08:00-17:00 uur op telefoonnummer 0118 432700.

Financiële problemen door de coronacrisis? Vraag op tijd om hulp!

 

De maatregelen van het kabinet door corona raken ondernemers. Komt u hierdoor in de problemen? Of heeft u al problemen?

  • Kunt u bijvoorbeeld uw zakelijke financiële verplichtingen niet meer nakomen?
  • Of heeft u problemen met het betalen van uw privé vaste lasten? Bijvoorbeeld het betalen van
    uw hypotheek/huur, de energierekening of de kosten van uw zorgverzekering.
  • Heeft u onbetaalde rekeningen?
  • Heeft u problemen met het betalen van belasting(en)?
  • Heeft u schulden die in behandeling zijn bij een incassobureau of deurwaarder?
  • Is er een (dreigend) faillissement?

U staat hier niet alleen voor. Er zijn verschillende instanties die u in deze moeilijke tijd kunnen adviseren of ondersteunen. Vraag op tijd om hulp!

Het coronaloket van de Kamer van Koophandel

Het loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0800 2117. U kunt hier onder andere terecht voor een regelingencheck, veel gestelde vragen en inspirerende ondernemersinitiatieven.

https://www.kvk.nl/corona/

De coronacalculator van VNO/NCW en MKB Nederland

Deze berekent onder meer in hoeverre u in aanmerking kunt komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op uw financiële positie de komende periode.

Klik hier voor de Coronacalculator.

 

155 Help een bedrijf

Stichting 155 ondersteunt jaarlijks duizenden ondernemers met online oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld bekijken welke ondernemersregelingen er voor u zijn en welke financieringsmogelijkheden er zijn. De ondersteuning van Stichting 155 is kosteloos.

Meer informatie kunt u hier lezen.

 

Het SOS programma van Dockwize, speciaal voor de horeca

De vrijetijdssector, en met name horecaondernemers, worden zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Dockwize lanceert daarom een nieuwe editie van het SOS programma, deze keer speciaal voor de Zeeuwse horeca. SOS staat voor snel ondernemers support waarbij een team van experts met de horecaondernemer aan de slag gaat om niet alleen de crisis te overleven, maar er ook sterker uit te komen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Dockwise

NIBUD

Als zelfstandig ondernemer zijn uw inkomsten niet elke maand hetzelfde. Ook moet u veel (geld)zaken zelf regelen. Bijvoorbeeld het factureren, de administratie en geld reserveren voor belastingen, ziekte en pensioen. Op de website van het NIBUD leest u tips hoe u, als zelfstandige - met of zonder personeel-, grip krijgt én houdt op uw geldzaken.