Verlenging Tozo uitkering

zaterdag 10 oktober 2020
echtpaar met laptop

Een van de steunmaatregelen uit het noodpakket van het kabinet is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Een tijdelijke uitkering om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten.
De uitkering vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van de samenstelling van het huishouden en de hoogte van het inkomen. Daarnaast kunnen ondernemers ook een lening bedrijfskapitaal van maximaal € 10.157 aanvragen voor de vaste doorlopende bedrijfslasten.

De uiterste aanvraagdatum voor Tozo 2 was 30 september 2020. Vanaf 1 oktober 2020 is Tozo 3 van kracht. Deze loopt tot 31 maart 2021. Bij de aanvraag voor Tozo 3 zou getoetst worden op beschikbaar geld. Het kabinet vond deze, vanwege de extra maatregelen tegen het coronavirus, momenteel niet passend. Deze toets is daarom op het laatste moment komen te vervallen.

Een uitkering Tozo 2 wordt niet automatisch verlengd naar Tozo 3. Tozo 3 moet opnieuw aangevraagd worden. Voor diegene die na Tozo 2 ook Tozo 3 moeten aanvragen is er een verkorte aanvraagprocedure. Alle ondernemers die Tozo 2 (hebben) ontvangen, zijn via een brief geïnformeerd over Tozo 3.

Meer informatie over de regeling en de manier van aanvragen leest op deze pagina op onze website.

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Afbeelding voor E-mail