800 euro energietoeslag: misschien heeft u er ook wel recht op!

donderdag 23 juni 2022

De energieprijzen zijn de laatste maanden erg gestegen en stijgen nog steeds. Iedereen betaalt daardoor meer voor gas en elektriciteit. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen extra geld van de overheid. Dit noemen we een energietoeslag. Het bedrag is € 800,-.

In de media kunt u lezen dat de energietoeslag misschien verhoogd wordt. Dat is op dit moment nog niet zeker.

Inmiddels hebben al meer dan 4500 huishoudens op Walcheren met een laag inkomen de energietoeslag gekregen.

 

Wat is de energietoeslag?

De energietoeslag is een bedrag van 800 euro. Dat geld is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.

 

Voor wie is die 800 euro bedoeld?

U heeft recht op de energietoeslag als uw inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of u een uitkering, salaris of pensioen heeft. 

 

Inkomensgrens energietoeslag Vlissingen verhoogd

De gemeente Vlissingen heeft de inkomensgrens voor energietoeslag verhoogd naar 120% van het sociaal minimum. Dit was eerst 110%. 

 

Nog niet aangevraagd?

  • Heeft u een laag inkomen en nog geen energietoeslag aangevraagd?
  • Of woont u in de gemeente Vlissingen en heeft u eerder geen energietoeslag aangevraagd omdat uw inkomen hoger was dan 110% van het sociaal minimum? 

Vraag deze dan snel aan. Dit kan tot 30 november 2022. Weet u niet zeker of u recht hebt op de 800 euro? Neem dan gerust even contact met ons op. U kunt ook de vragen op deze pagina beantwoorden.

 

Wordt de energietoeslag dit jaar nog verhoogd van 800 naar 1300 euro?

Dit is nog niet zeker. Het kabinet moet hier nog verder over in gesprek met de gemeenten. Zodra hier meer duidelijkheid over is, informeren wij u via onze website.

 

Belastingvrij

De energietoeslag is belastingvrij. Dat betekent dat het bedrag geen gevolgen heeft voor de toeslagen van de Belastingdienst zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of de kinderopvangtoeslag. 

Deel dit artikel:
Afbeelding voor E-mail