Vakantie met kinderen

Stichting Vakantie Minima Walcheren (SVMW) vindt dat iedereen vakantie nodig heeft. Ook als dat door financiĆ«le omstandigheden even niet mogelijk is.
Daarom organiseert SVMW low-budget vakanties voor de minima op Walcheren. Deelnemers betalen een kleine bijdrage. De rest wordt door sponsors betaald.

Meer informatie leest u hier.

Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Zij bieden kinderen tussen 4 en 18 jaar kansen om mee te kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Bijvoorbeeld sporten, een vergoeding voor schoolkosten, een fiets, schoolreis of een computer.

Speelgoedbank Zeeland

De Speelgoedbank Zeeland verzamelt nieuw en tweedehands speelgoed. Zij verstrekken dit in bepaalde situaties gratis aan kinderen in gezinnen met een laag inkomen.

Een beroep doen op de Speelgoedbank kan alleen via een doorverwijzing van een erkende hulpverlener.
Voorbeelden van erkende hulpverleners zijn Maatschappelijk Werk, Porthos, de Voedselbank en Intervence.

Ieder gezin dat in aanmerking komt voor ondersteuning door de Kledingbank, komt automatisch in aanmerking voor ondersteuning door de Speelgoedbank Zeeland.
Het speelgoed wordt uitgereikt door de Kledingbank.

Kledingbank Zeeland

De Stichting Kledingbank verstrekt gratis kleding aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen. Ook kinderkleding valt hieronder.

Een beroep doen op de Kledingbank kan alleen via een doorverwijzing van een erkende hulpverlener. Voorbeelden van erkende hulpverleners zijn Maatschappelijk Werk, Porthos, de Voedselbank en Intervence.

Voedselbank

Als er niet genoeg geld is voor boodschappen biedt de Voedselbank Walcheren misschien een oplossing. De voedselbank verstrekt wekelijks een voedselpakket.

Een beroep doen op de Voedselbank kan alleen via een doorverwijzing van een erkende hulpverlener. Voorbeelden van erkende hulpverleners zijn Maatschappelijk Werk, Porthos en Intervence.