De energieprijzen zijn de laatste maanden erg gestegen en stijgen nog steeds. Iedereen betaalt daardoor meer voor gas en elektriciteit. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen extra geld van de overheid. Dit noemen we een energietoeslag. Het totale bedrag is op dit  moment  € 800,-. 

Energietoeslag dit jaar nog verhoogd van 800 naar 1300 euro.

Er komen veel vragen binnen over de verhoging van de energietoeslag. U kunt dit nog niet aanvragen. 

De drie Walcherse gemeenten moeten nog een besluit nemen over het betalen van de aanvulling van het hogere bedrag. Zodra daar meer over bekend is, kunt u dat op deze website lezen.
 
Heeft u de 800 euro energietoeslag al ontvangen of aangevraagd? Dan betalen wij de verhoging van 500 euro automatisch. Dit doen wij voor het einde van het jaar 2022.

 

Aanvragen 

Heeft u de toeslag niet automatisch gekregen en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u deze t/m 30 november 2022 aanvragen. 

Benieuwd of u recht heeft op de energietoeslag? Klik hier om enkele vragen over uw persoonlijke situatie te beantwoorden. U weet dan gelijk of u recht heeft op de energietoeslag en kunt deze gelijk eenvoudig aanvragen. Hiervoor heeft u alleen uw Digid en bewijs van uw inkomen (bijvoorbeeld salarisstrook) nodig.  

  • Heeft u geen computer? Dan kunt u ook een van de computers in de ontvangsthal van Orionis Walcheren gebruiken.
  • Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Bel dan tussen 08.00-17.00 uur met ons Klant Contact Centrum via 0118-432700.

Wij betalen de toeslag per huishouden. Mensen met een laag inkomen die in een inrichting wonen of dakloos zijn, krijgen de energietoeslag niet. Zij betalen geen energiekosten.